Us ha passat mai que una persona us expliqui alguna cosa i sentiu la necessitat de donar-li de seguida un consell?

Associem el fet que algú ens relati una situació personal, en què hem de donar-li una solució. Aquesta necessitat pot venir d’un intent d’evadir el nostre propi malestar, com que ens sentim incòmodes donem una solució, pensant que aquesta és la millor, ja que és el que faríem nosaltres al seu lloc. 

A vegades, sí que pot ser d’utilitat el nostre punt de vista, però d’altres no, pel fet que tot sovint la persona a qui estem aconsellant, no veu tan senzilla la nostra proposta i té un punt de vista molt diferent. És important posar-nos al lloc de l’altre encara que sigui molt difícil, per no dir impossible, perquè tots som diferents.

Hem de tenir en compte que no podem salvar ningú, ni fer nostres els problemes de les altres persones. Per tant, una bona manera de donar suport és escoltar, estar al seu costat i esperar que si la persona en qüestió necessita el nostre consell o ajuda ens ho faci saber.

És rellevant recordar, que el que pot ser una bona solució per uns, pot no ser-ho per d’altres, i que a tots ens agrada ser escoltats sense judicis.