El nadó necessita la mirada dels seus pares per fer-se a si mateix i més concretament la de la mare, ja que és amb qui passa més estones.
Mare i nado interactuen i es comuniquen des de l’inici, fins i tot abans del naixement, durant la vida intrauterina, tot i que la comunicació verbal comença uns quants mesos més tard.
Els nadons necessiten i busquen constantment la mirada de la seva mare per comunicar-se, aprendre, demanar cobrir les seves necessitats … I segons quina sigui l’expressió que li vegi a la cara, reaccionarà d’una manera o d’una altra. És així com es va construint la imatge de si mateix i del que l’envolta.
Des que el mòbil ha aparegut a les nostres vides, ens passem moltes estones mirant-lo sense ser-ne conscients de les hores que ens hi podem passar en un dia.
Tinguem present que si estem amb la mainada al parc, sortim a passejar, estem a casa fent treballs manuals, llegint un conte o mirant una pel·lícula, hem d’estar per ells i no per contestar un missatge que no corre pressa o mirar que ha penjat un i que ha dit l’altre.
El missatge que volem donar a les nostres filles i fills que sigui mitjançant el nostre exemple, ja que faran exactament el que ens han vist fer a nosaltres de manera inevitable.