Alguna vegada t’has fet aquesta pregunta?

La paraula trauma ens evoca a situacions extremes com accidents, desastres naturals o violacions. No obstant un trauma pot ser qualsevol situació de malestar que deixa una empremta interior i per molt temps que passi, aquell malestar anirà apareixent sense que el pugui controlar. La situació pren el meu control i no hi ha cabuda per la raó.

Quan tenim un trauma estem en constant inquietud i incomoditat, ens sentim amenaçades i per calmar-nos aprenem a desconnectar del cos. És un mecanisme de defensa: no sentir per no patir.

Ignorar el cos significa posar el focus d’atenció als pensaments relacionats en com escapar de la situació, en com evitar la situació, en què puc dir per no haver de passar per aquesta situació… El cos es va tensant i emocionalment ens anem alterant.

Això pot comportar viure situacions normals com si fossin una amenaça.

Hi ha moltes maneres de treballar el cos i prendre’n consciència.

Si el cos, l’emoció i la ment estan en equilibri, davant qualsevol situació podrem discernir si és un perill real o no i poder actuar de manera coherent.

 

Exercici per relaxar el cos:

Agenda una cita amb tu mateixa.
Posat roba còmoda.
Prepara un racó acollidor amb espelmes i música relaxant.
Assegurat que ningú irromp aquest moment
Col·loca’t en una posició còmoda amb els ulls tancats i concentrat en la teva respiració uns minuts
Imaginat que ets davant teu i vas observant i sentint cada una de les parts del teu cos, sense deixar d’atendre la teva respiració.