Si ens pregunten què volem pels nostres fills i filles, respondrem sense dubtar que siguin feliços. Però on es «compra» la felicitat?
La felicitat és un estat d’ànim i com a tal, hi tenen incidència molts factors diferents, alguns dels quals depenen de nosaltres i d’altres no.
Els adults, no en sabem gaire d’identificar o fer cas del que sentim, hem anat aprenent de les nostres pròpies experiències amb més o menys encert, però és important que prenem consciència del que sentim en cada moment, ja que aquest autoconeixement ens ajudarà a saber què ens fa feliços i entendre què necessitem per a mantenir l’estat d’ànim de la felicitat.
Tot i que és difícil ensenyar el que nosaltres mateixos estem en procés d’aprendre, tenim maneres per a trobar els recursos necessaris per a gestionar i entendre les nostres emocions, hi ha una gran xarxa de professionals al nostre entorn que ens poden ajudar a encaminar aquest procés de recerca de la felicitat.
Aquest camí d’aprenentatge, ens ajudarà a ser persones emocionalment estables amb eines i recursos per a una bona gestió emocional que conseqüentment ens portarà a assolir un estat d’ànim de felicitat durant llargs períodes.
I què en podem extreure de tot això? Tornem a l’inici del blog, on ens preguntàvem si podíem «comprar felicitat» pels nostres fills. La resposta, òbviament és que no, però el que sí que podem fer és traspassar-los tot aquest aprenentatge que hem fet nosaltres mateixos: proporcionar-los una bona herència emocional. Què vull dir amb això? Doncs que passi el que passi i visquin el que visquin els nostres fills i filles puguin posar en pràctica recursos de gestió emocional que han pogut aprendre a casa.